Articole

Când aud cuvântul recesământ, tresar şi în acelaşi timp şi zâmbesc. Îmi aduce aminte de timpurile demult trecute. Când se făcea numărătoarea oamenilor, a găinilor, vacilor şi a tot ceea ce se putea lua, pentru că statul comunist trebuia susţinut. Dar românul tot român rămâne. Găsea o soluţie pentru orice problemă. Ascundea pe unde se putea ceea ce era în plus faţă de cât era permis. Acesta era trecutul, şi să îl lăsăm în trecut.

Acum, Kooperativa 2.0 face recesământul blogurilor. Ne provoacă să „declarăm” care bloguri le avem în lista celor preferate, cu un conţinut de calitate. Şi acum, nu e cazul să „pitim” vreunul, deoarece nu sunt impozitate sau confiscate. Se presupune că am scăpat de comunism……doar se presupune.

Aşadar…..să trecem la numărat!

Domnu Chinezu, eu citesc mai multe bloguri, care mai de care mai interesante. Nu ascund nimic…..să tot fie 10 sau…..14? Le „savurez” ori de câte ori primesc o notificare în e-mail. Dar dacă vreţi doar 5, să fie 5. Le trec pe rând, dar au acelaşi loc în lista mea……nota 10 cu plus.

La umbra Copacului cu vise am descoperit un om cu suflet mare, care îşi aşterne în fila electronică, toate trăirile sufleteşti. Poezii care descreţesc frunţile, dar şi care te fac parcă să suferi, scrise într-un stil literar, plin de cuvinte bine alese, facându-mă să revin şi să mă „răcoresc” cu câteva rânduri.

Pe blogul lui Cristian China Birta „mare maestru de isprăvi”, îmi spune despre tot şi despre toate. Într-un stil unic, cu mult umor, poţi să afli despre evenimente mondene, lansări de carte, din lumea brandurilor,social media, şi sport. Nu ratez nici un articol! Un loc unde inspiraţia îmi ajunge la cote maxime.

Pentru că aici pot să citesc „în blugi” editoriale, despre politică, filme, muzică, cultură,, articole diverse, şi cu umor. Maestru în arta scrisului, Bogdan, îmi stârneşte întotdeauna interesul să revin şi să acumulez noi informaţii utile.
Pe Vavaly.com am descoperit-o de vreo 2 ani. Fiind că sunt un pasionat de handmade, şi aici am aflat lucruri făcute din suflet. Despre quilling, fetru, cum să fac bijuterii şi felicitări, să îmi decorez camera cu obiecte decorative, create de mine. O pot numi „o surată” într-ale lucrului de mână!

Sunt un fan al muzicii folk şi rok, aşa că îl aşez aici şi pe Marius Matache .
Am descoperit pe blogul lui Marius, un loc unde pot să aflu despre noile apariţii în stil folk şi rok, unde , cănd şi cine concertează. Evenimente din ţară şi străinătate, festivaluri, şi multe lucruri din sport.

Toate scrise într-un singur loc, cu un stil propriu, foarte detaliat, de care nu te poţi dezlipi Nu ratez nici un articol, mai ales când este vorba de puţin folk. Şi ca să fiu şi mai aproape de cântecul lui, mi-am cumpărat toate albumele care au fost lansate până acum. Vă invit şi pe voi să citiţi şi să ascultaţi muzica lu,i care expune trecutul sau realitatea zilelor actuale.

Acestea fiind spuse, am „declarat” blogurile care le citesc zi de zi. Notez doar 5, restul „le-am ascuns” pânâ când se va face un nou recesământ, şi poate atunci se vor putea selecta 10.